Първоначално публикувано от NightRider
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
вграждане на лупи алфа 156
Collapse
X
-
Ето така станаха моите,само ще помоля да не се изказват тези,които не харесват габаритите,всеки си има мнение на мен не ми харесват обикновенните жълти 'габаритчета' .Като ми остане време да ги регулирам ще направя и снимки на късите и дългите,цвета е 8000,само такива имаше и не ми се чакаше,ще ги видим на дъжд как ще светят.Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
Първоначално публикувано от aleck Покажи съобщение...
Рефлекторният фар няма рязка граница между светло и тъмно. Но пък има известно количество ненасочена (заслепяваща ) светлина , която производителите са измерили и решили че е приемлива и слаба, когато във фара е халогенна крушка ( 1000-1500lm ) . И като сложиш ксенон с крушки 2800-3000 lm ненасочената светлина става повече, а на колите срещу теб им става "приятно" като на електроженисти.
Хубавия би-ксенон прожектор прави:
-рязка граница между светло и тъмно и никаква светлина над cut-off линията
-широко петно пред колата , непостижимо с рефлекторен фар
-моментална смяна къси дълги - ако дългите са ти в рефлектор ще имаш забавяне докато запалят както трябва, при би-ксенон прожектора крушката вече си е запалена , само преградата си променя позицията.
Това са основните неща.
Първоначално публикувано от SPEEDY-SD Покажи съобщениеВсички ли който са си слагали лупи са ги поръчвали от еbay или от друго място?
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеПП: Пояснявам и лумен какво е - това е единица за измерване на силата и яркоста на светлината.
Яркост е друго , мери се в кандели на квадратен метър.
Сила (интензитет) на светлината - кандели.
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАз пък искам да попитам дали има такива лупи за '147'?
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеНе съм съгласен за заключението 4300К. Аз съм с 6000К и мога да кажа, че този истински бял цвят е доста разбиващ нощем, в дъждовно време. А и в двата сайта, дето съм качил по-горе за да прекратя безмислените караници, специалистите явно са посочили 6000К. И все пак това е мой съвет с който не задължавам никого. И моите крушки (и баласти) са 55W
Всичко различно от 4X00к, 5000к , 6000к цветове е само за автомобилни изложения !
Не че лумените са малко: 12000к цвят има грубо 60% от лумените на 4300к... т.е. 12000k -> 1800lm, a една от най-добрите халогенни крушки за H1 е около 1750lm.
Проблемът е че човешкото око не възприема добре цветовете 8000к, 10000к, 12000к ......
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАз пък искам да попитам дали има такива лупи за '147'?
Аз съм си поръчал от ebay. С доставката излиза около 145лв. Ако разгледаш темата ще видиш, че вече има колеги, които са си поставили.
Имайте в предвид, че по някога (в зависимост как продавача е пуснал стоката) е възможно да трябва да платите 20% ДДС в митниците на пощата.Last edited by Walker; d.m.y г., 11:23.--Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Митко145 Покажи съобщениеКолеги някой знае ли моя заводски ксенон с какви параметри е?Че ми стана интересно като ви чета спора....
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеНе си разбрал защо ти отговорих така. Точно над мнението ти в което питаш - има картинка , която отговаря на въпроса ти.
Рефлекторният фар няма рязка граница между светло и тъмно. Но пък има известно количество ненасочена (заслепяваща ) светлина , която производителите са измерили и решили че е приемлива и слаба, когато във фара е халогенна крушка ( 1000-1500lm ) . И като сложиш ксенон с крушки 2800-3000 lm ненасочената светлина става повече, а на колите срещу теб им става "приятно" като на електроженисти.
Хубавия би-ксенон прожектор прави:
-рязка граница между светло и тъмно и никаква светлина над cut-off линията
-широко петно пред колата , непостижимо с рефлекторен фар
-моментална смяна къси дълги - ако дългите са ти в рефлектор ще имаш забавяне докато запалят както трябва, при би-ксенон прожектора крушката вече си е запалена , само преградата си променя позицията.
Това са основните неща.Така ми харесва повече, а и вече ми е ясно...
Last edited by tonov; d.m.y г., 22:31.Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеЕто какво стана с моите моримото прожектори.
Работили са с 35w ксенон около 10 месеца, максимум 1 час на ден. Моите са първо поколение така че има шанс с вашите да НЕ се случи същото.
Засега съм отворил само единия.
Та май ще има канибализъм ...
Поне фарове за 146 бол...Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеС 35 вата ксенон, почти постоянно включен, на лупите на 146 им няма нищо.
Та май ще има канибализъм ...
Поне фарове за 146 бол...Как на единия му няма нищо а другия е станал на г*з нямам идея засега.
Още по-странното е че някои дребни части които съм боядисал със спрей за 5 лв не са мръднали.
Нормално е на лупата на 146 да му няма нищо от 35 w тъй като е направен да му няма нищо и от 55w ...
Лупите за ксенон са по-различни по начина по който отрязват светлината.
Лупи за ксенон ->
http://forums.pelicanparts.com/uploa...1240421972.jpg
Лупи за халогенна крушка ->
http://imageshack.us/photo/my-images...idkit1vs9.jpg/
Ако промениш затвора/преградата на единия вид можеш да го направиш да отрязва светлината като другия вид....
Comment
-
Колега, а как може да се разбере предварително дали една лупа е за халоген или ксенон? Имам лупи от Мареа и светят като снимката (лупи за ксенон) от първия ти линк, а със сигурност не са разработвани за слагане на фабричен ксенон. Предполагам, че от втория линк, който си дал, са по-скоро някаква екзотика.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениеКолега, а как може да се разбере предварително дали една лупа е за халоген или ксенон? Имам лупи от Мареа и светят като снимката (лупи за ксенон) от първия ти линк, а със сигурност не са разработвани за слагане на фабричен ксенон. Предполагам, че от втория линк, който си дал, са по-скоро някаква екзотика.
Като от първия линк светят фаровете на съседа с новичкия мерцедес и на другия с волвото - и 2те с фабричен ксенон.
Лупи от Мареа не съм виждал как светят. Пробваш ги с ксенон система и ако "правят" хубава права линия и над нея е тъмно - са добри за тази цел....
Comment
Comment